Hoe toekomstbestendig bent u als werkgever?

12 maart 2019

“Over 10 jaar is half Nederland niet meer geschikt voor zijn werk”, kopte het NRC onlangs. Klinkt nogal dramatisch, maar bevat wel een kern van waarheid. Door digitalisering zullen steeds meer ‘oude’ banen verdwijnen en plaatsmaken voor nieuwe functies. Om toekomstbestendig te blijven, vergt wat aanpassingen van zowel werknemer als werkgever.

Sta open voor automatisering

U hoort steeds vaker doemscenario’s over dat robots onze banen gaan vervangen. Toch hoeft dat niet per se iets slechts te zijn. Nu studeren er nog genoeg jongeren af om bestaande én nieuwe banen in te vullen, maar vanaf 2021 gaat onze beroepsbevolking krimpen. In de toekomst moeten we daarom actief gaan kijken naar welke banen geautomatiseerd kunnen worden. Medewerkers die nog in deze ‘oude’ banen werken, zullen omgeschoold moeten worden om onze economie gezond te houden. Wordt dit niet gedaan, dan zal Nederland op ten duur internationaal niet meer mee kunnen komen.

Geen vaste contracten meer

Het lijkt een beetje tegenstrijdig met de roep om meer vaste contracten te geven om werknemers meer zekerheid te bieden. Natuurlijk moet dit niet uit het oog verloren worden, maar het afschaffen van vaste contracten kan ervoor zorgen dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Een vast contract kan een onterecht gevoel van zekerheid geven. Hierdoor kunnen werknemers vastroesten in hun functie. Door vaste contracten af te schaffen, moet een medewerker zich blijven ontwikkelen.

Investeer in bijscholing

Ook medewerkers die hetzelfde werk blijven doen, hebben bijscholing nodig. Bijvoorbeeld omdat zij met complexere software moeten werken. Daarom is het als werkgever belangrijk om bijscholing te stimuleren. Dit is niet alleen een taak voor werkgevers, maar zeker ook voor de overheid. Zo zou er een regeling moeten komen die het makkelijker maakt om een studie naast uw werk te volgen. Ook opleidingen spelen hierbij een belangrijke rol. Omscholen duurt nu vaak nog twee jaar. Hierdoor is de drempel  voor de meeste mensen te hoog.

Wordt als medewerker of werkgever toekomstbestendig

Heeft u hulp nodig bij het toekomstbestendig maken van uw organisatie? Nibag HR Solutions helpt u hier graag bij. Neem dus gerust contact op. Bel naar 088 9 600 900 of stuur een e-mail naar hrsolutions@nibag.nl.

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/18/over-tien-jaar-is-half-nederland-niet-meer-geschikt-voor-zijn-werk-a3654476

Hulp nodig?

Neem contact op!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht