Vermijd spookkandidaten, investeer in werving en selectie

19 februari 2019

Bent u maanden bezig geweest om de perfecte kandidaat voor die ene vacature te vinden. Eindelijk heeft u uw nieuwe medewerker gevonden. De eerste werkdag breekt aan en dan komt diegene niet opdagen… Vervelend. Toch schijnt ’ghosting’, zoals dit fenomeen bekend staat, steeds vaker voor te komen.

Huh? Ghosting?

De Engelse term “Ghosting” is komen overwaaien vanuit de datingwereld, maar ook bedrijven en recruiters krijgen hier steeds vaker mee te  maken. In Amerika is het zelfs zo dat 10 tot 20% van de sollicitanten spookkandidaten zijn. Niet alleen komen sollicitanten niet opdagen voor gesprekken of hun eerste werkdag. Ook schijnt het zo te zijn dat medewerkers ’s avonds weggaan en nooit meer terugkomen. Hoe voorkomt u als bedrijf dan dat u niet ‘geghost’ wordt?

Tip 1: communicatie is het sleutelwoord

Kandidaten die nu actief naar werk zoeken, hebben de luxepositie dat zij kunnen kiezen. Als organisatie dient u dus uw beste beentje voor te zetten om de perfecte kandidaat binnen te halen. Dit begint al bij het eerste contact! Laat u een sollicitant te lang wachten op een reactie, dan kan het zomaar zijn dat diegene al een nieuwe baan heeft. Investeer dus wat extra tijd om de kandidaat te laten weten dat u hun sollicitatie heeft ontvangen en wanneer u verwacht meer te laten weten.

Tip 2: geen verkooppraatjes

U heeft een kandidaat benaderd via LinkedIn of e-mail, maar u hoort niks terug. Hoe krijgt u dan toch een reactie? Onthoud dat de kans bestaat dat kandidaten vaker berichten krijgen via verschillende kanalen, zoals de mail en LinkedIn. Zij zitten dan ook echt niet te wachten op een standaard verkooppraatje over ‘die geweldige nieuwe uitdaging’. Probeer de kandidaat positief te benaderen zonder dat u pusherig overkomt.

Tip 3: focus op de kandidaat

Een sollicitatiegesprek is het uitgelezen moment om te kijken of de kandidaat bij de functie en de organisatie past. Vergeet niet dat dit ook voor de sollicitant geldt! Focus tijdens het gesprek dus niet alleen op de organisatie. Toon ook bereidheid om te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van de kandidaat. Hiermee verkleint u de kans dat de kandidaat weggaat en niets meer van zich laat horen.

Tip 4: wees geen spookwerkgever

Eigenlijk is deze tip heel simpel. Is het sollicitatiegesprek geweest? Laat de kandidaat dan weten wanneer zij reactie kunnen verwachten en, niet geheel onbelangrijk, hou u daaraan.  Kandidaten willen graag van u horen. Laat dus vooral iets weten. Ook als de afgesproken deadline niet gehaald wordt, omdat de sollicitatieprocedure uitloopt. Net als u niet blij wordt van spookkandidaten, zit een sollicitant niet te wachten op een spookwerkgever.

Tip 5: de eerste werkdag en verder

Voor een kandidaat is het makkelijker om niet op te komen dagen dan uit te moeten leggen dat de baan (of de organisatie) het toch niet helemaal is. Waarom een kandidaat van gedachte verandert? De organisatie of de functie is niet helemaal wat zij verwacht hadden. Maak daarom geen beloftes die u niet kunt waarmaken als organisatie! Beetje jammer als bijvoorbeeld dat hippe advocatenkantoor toch een stoffige bedoeling blijkt te zijn.

Spookvacatures

Naast spookkandidaten zijn er ook spookvacatures. Dit zijn nepvacatures die bedrijven inzetten om bijvoorbeeld cv’s te verzamelen. Een reactie van het bedrijf krijgt een sollicitant vaak niet. Handig misschien voor een toekomstige vacature al die cv’s. Maar wil een kandidaat nog wel iets met uw organisatie te maken hebben nadat zij nooit een reactie hebben gehad?

Liever geen spookkandidaat?

Heeft u een vacature die vervuld moet worden? Dan wilt u natuurlijk geen tijd investeren in een spookkandidaat. Nibag HR Solutions helpt u graag bij het vervullen van uw openstaande vacatures. Persoonlijke aandacht en ruime ervaring in de branche is de kern van dit proces. Wij zorgen ervoor dat u de juiste kandidaat vindt zonder dat u zelf een spookwerkgever wordt!

Benieuwd geworden naar hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via de mail hrsolutions@nibag.nl of telefonisch 088-9600900. U kunt hier ook meer lezen over onze diensten.

Bron: https://business.linkedin.com/talent-solutions/blog/candidate-experience/2019/candidates-are-ghosting-new-employers-how-you-can-avoid-this

Hulp nodig bij het vinden van de juiste kandidaat?

Neem contact op!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar overzicht